W kwietniu po raz kolejny wzięliśmy udział w warsztatach kulinarnych SZANSOSMACZKI organizowanych przez Ta Szansa - Oddział Terenowy Towarzystwa Rozwijania Aktywności Dzieci SZANSA Warszawa Targówek. Na zajęciach ze względu na zbliżające się święta wielkanocne przygotowaliśmy potrawy z jajkiem w roli głównej. Były to trzy rodzaje sałatek: jedna z selerem naciowym, groszkiem i sałatą, druga z ogórkiem konserwowym oraz szynką a trzecia sałatka była koloru żółtego, ponieważ wykonana była z ananasa, kukurydzy i żółtej papryki. Zrobiliśmy także trzy pasty i nadziewaliśmy nimi połówki jajek. W ten sposób powstały nadziewane jajka. Były to pasty z tuńczyka, pieczarek i cukinii.

 


 

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Dzisiaj 2

Wczoraj 4

W tym tygodniu 28

W tym miesiącu 17

Od marca 2022 6706