W marcu po raz kolejny wzięliśmy udział w warsztatach kulinarnych SZANSOSMACZKI organizowanych przez Ta Szansa - Oddział Terenowy Towarzystwa Rozwijania Aktywności Dzieci SZANSA Warszawa Targówek. Na zajęciach poznaliśmy walory smakowe i zdrowotne różnych orientalnych przypraw: kurkumy, kminu rzymskiego, imbiru, kolendry, płatków chili. Zrobiliśmy indyjskie kotlety ziemniaczano- groszkowe z użyciem tych przypraw, sos z jogurtu naturalnego z dodatkiem świeżej mięty i czosnku oraz surówkę z kiszonej kapusty, papryki, świeżej kolendry także z dodatkiem przypraw orientalnych. Na deser wykonaliśmy deser twarożkowo- owocowy: zmiksowane dwa rodzaje twarogu z bananami, pomarańczami, daktylami, otrębami orkiszowymi oraz orzechami.


 

Dzisiaj 1

Wczoraj 5

W tym tygodniu 43

W tym miesiącu 232

Od marca 2022 6669