Dynia w roli głównej
- Szczegóły
Następne warsztaty kulinarne SZANSOSMACZKI odbyły się 28 października. Przewodnim tematem kończącego się jesiennego miesiąca była dynia. Przygotowaliśmy placki z dyni. Dodatkiem do tych placków były dwa sosy na bazie jogurtu i majonezu. Jeden z dodatkiem czosnku, drugi z dodatkiem ziół. Na deser zrobiliśmy ciasteczka z ciasta francuskiego i mlecznej czekolady.
Przed Świętem Wszystkich Świętych i Dniem Zadusznym
- Szczegóły
31 października 2019 roku, dzieci ze Świetlicy "Pod Aniołem" odwiedziły Miejsce Pamięci Narodowej na Targówku - budynek przy ul. Stojanowskiej 12/14. W tym miejscu w latach 1939 - 1943 mieściła się siedziba Gestapo. Dzieci zapaliły znicze pod tablicą upamiętniającą zamordowanie około 30 osób oraz odmówiły modlitwę "Wieczny odpoczynek" za spokój ich duszy.
Warsztaty kulinarne
- Szczegóły
Następne warsztaty kulinarne SZANSOSMACZKI odbyły się 21 października. Zapiekanki były tematem przewodnim warsztatów. Najpierw przygotowaliśmy produkty: paprykę, pieczarki, cebulę, oliwki, kiełbaskę, szynkę, rukolę, starty ser żółty, z których potem każdy samodzielnie przygotował swoją zapiekankę z bagietki.